Vacature Allround HR Adviseur

Allround HR Adviseur in Zeeland

Onderwijsconsulenten houdt zich bezig met het realiseren van een passende onderwijsplek voor individuele leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in (speciaal) basis-, (speciaal) voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Wij werken vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op een passende onderwijsplek.

Het kantoor van Onderwijsconsulenten is verantwoordelijk voor de intakes van de leerlingen en de bedrijfsvoering van de organisatie. Het kantoor bestaat uit een secretariaat, afdeling intake, afdeling beleid, afdeling management en een directeur-bestuurder. Onderwijsconsulenten, die ondersteunen bij het vinden van een juiste onderwijs(zorg)plek, werken verspreid door heel Nederland.


Je levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van vastgelopen situaties in het onderwijs van kwetsbare kinderen en jongeren. Als intakemedewerker ben je (telefonisch) het 1 e aanspreekpunt voor aanmelders die een aanvraag doen voor ondersteuning vanuit Onderwijsconsulenten. Je verwerkt de intake in het geautomatiseerde systeem, wanneer door de aanmelder een hulpvraag wordt neergelegd. Op basis van de geformuleerde hulpvraag en aanvullende informatie die je in het gesprek ophaalt, bepaal je of een onderwijsconsulent kan worden ingezet. Indien dat (nog) niet het geval is, geef je advies aan de aanmelder, zodat deze zelfstandig verder aan de slag kan.

Wanneer er wel een onderwijsconsulent wordt ingezet, geef je de aanmelder informatie over het vervolgtraject en verzorg je de administratieve verwerking van de aanvraag. Je bespreekt de casuïstiek met de en doet er alles aan om wachtlijsten tegen te gaan. Daarnaast is tegenlezen van de verslaglegging van onderwijsconsulenten ook onderdeel van jouw werkzaamheden.

 • Je hebt ervaring met telefonisch interviewen en bent digitaal vaardig;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de doelgroep kinderen en jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte;
 • Je bezit een goede mix tussen zakelijkheid en empathie;
 • Ervaring binnen de onderwijssector en/of (jeugd)zorg is een pre;
 • Een bevlogen team en een werkplek nabij het centrum van Den Haag;
 • Een laptop, scherm, headset en telefoon;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Een inschaling die start in schaal 8, met maximaal € 3.896.-- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Bij goed functioneren krijg je na een half jaar een loonsverhoging naar schaal 9;
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling van 200 vakantie-uren en 96 ADV-uren per jaar bij een voltijds dienstverband;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en scholing.

Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met ons secretariaat via .

Een meeloopmoment en voorleggen/uitwerken van een casus maken deel uit van de procedure.


Wij maken we geen onderscheid in ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap.

Ben je enthousiast over deze functie en denk je aan het profiel en de eisen te voldoen? De 1 e gesprekken vinden plaats op maandag 11 december.

Onderwijs(zorg)consulent regio Zeeland (24 uur)

Ieder kind heeft recht op ontwikkeling, recht op onderwijs. De manier waarop dat optimaal vorm zou moeten krijgen, is voor ieder kind weer anders. Dit realiseren is een gezamenlijke opdracht voor alle partijen in het onderwijsstelsel. Soms dreigt een kind of jongere tussen wal en schip te vallen. Onderwijsconsulenten is een landelijke voorziening, die inzet op bemiddeling, advisering en begeleiding bij het vinden van de best passende onderwijsplek, rekening houdend met reële mogelijkheden.

Onze consulenten werken vanuit de tweede lijn als onafhankelijke adviseurs bij problematiek rond plaatsing, schorsing en verwijdering van leerlingen en MBO-studenten met een extra ondersteuningsbehoefte. Ook stimuleren onze consulenten oplossingen voor leerlingen die langdurig thuiszitten en ondersteunen ze bij het organiseren van maatwerkoplossingen. Daartoe treden de consulenten in overleg met ouders en leerling/student, school, samenwerkingsverband en overige ketenpartners. Ook worden er specifieke projecten op het snijvlak onderwijs en zorg uitgevoerd.

Daarnaast breng je als onderwijs(zorg)consulent kennis en ervaring mee met betrekking tot extra ondersteuning, samenwerking met de zorg en maatwerk voor leerlingen en MBO-studenten in Zeeland. Daarmee vul je het bestaande consulententeam aan (Team 5) en ondersteun je bij het borgen van een doorlopende schoolgang voor zorgleerlingen.

 • een professionele, maatschappelijk relevante functie met veel eigen doe-ruimte;
 • je werkt vanuit huis in de provincie Zeeland (en wellicht West-Brabant). De 24 uur is vrij in te delen over de week;
 • twee keer per jaar organiseren wij een landelijke scholingsdag;
 • minimaal vijf keer per jaar is er overleg met de consulenten uit jouw regioteam;
 • intervisie en/of scholing in de regio;
 • een dienstverband voor een jaar met uitzicht op vast;
 • afhankelijk van jouw ervaring een salaris in schaal 12, vergelijkbaar met de BBRA schalen, 200 vakantie-uren en 96 ADV uren bij een fulltime dienstverband, 8% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding, beschikbare premie(pensioen)regeling, laptop, telefoon, etc.
 • ervaring met (het organiseren van extra ondersteuning en zorg in) het onderwijs;
 • een breed onderwijs(zorg)netwerk in de regio Zeeland is een pre;
 • actuele kennis van de Wet Passend Onderwijs en relevante zorgwetgeving;
 • kennis van de verschillende stoornissen vanuit de DSM-V;
 • kunt zeer zelfstandig én in een team werken, werkt doelgericht en durft lastige zaken bespreekbaar te maken wanneer dit nodig is;
 • bent in staat om zowel vanuit bestuurlijk en managementperspectief als het perspectief van de ouder/leerling te opereren;

Wij maken we geen onderscheid in ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap.

Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk maandag 4 december 2023 naar

Neem dan contact op met , Team 5 op of

Een greep uit de dag van onderwijsconsulent Thieu

Ik plan zelf mijn afspraken binnen het aantal uren van mijn contract. In deze baan zijn piekperiodes gelinkt aan het onderwijs. De extra uren die ik maak compenseer ik in de vakantieperiode of als ik een lang weekend weg wil. Hieronder een voorbeeld van hoe een dag eruit kan zien:

10.00 uur Door naar een overleg op school over een leerling, in de auto bel ik onder andere met de leerplichtambtenaar van een andere leerling.

14.00 uur Vertrek richting kennismakingsgesprek met een moeder en een leerling bij hen thuis (alleen moeder en leerling zijn aanwezig vanwege vechtscheiding).

16.00 uur Terug naar huis, bellen met de moeder van een leerling.

19.30 uur Poging tot telefonisch contact met een vader i.v.m. noodzakelijke toestemming voor iets betreffende zijn kind.

en 23.30 uur E-mailcontact met vader over het invullen van het OC-toestemmingsformulier. Afspraak gemaakt voor een gesprek volgende week.

Onderwijsconsulenten houdt zich bezig met het realiseren van een passende onderwijsplek voor individuele leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in (speciaal) basis-, (speciaal) voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Wij werken vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op een passende onderwijsplek.

De organisatie Onderwijsconsulenten heeft recent een grote transitie doorgemaakt van een zzp organisatie naar een organisatie waarbij het grootste gedeelte van de medewerkers in dienst is. Aan jou de taak om dit op korte termijn verder uit te bouwen en te (helpen) implementeren.

Als HR adviseur ben je een sparring partner en adviseur voor de directeur-bestuurder en (functioneel) leidinggevenden. Je bent de spin in het web in het proces van in-, door-, en uitstroom van vaste medewerkers en de flexibele schil van de Onderwijsconsulenten. Je geeft advies over HR-regelingen en verzuim. Het opstellen van arbeidscontracten en het regelen van de indiensttreding van medewerkers behoren tot jouw takenpakket. Je rapporteert periodiek over de in-, door-, en uitstroomcijfers en verzuimcijfers. Er is veel ruimte voor jou om HR verder uit te rollen binnen de organisatie, onder andere op het gebied van de gesprekkencyclus, beloningsbeleid en leren & ontwikkelen. Jouw belangrijkste focus is dat Onderwijsconsulenten een aantrekkelijk werkgever wil zijn.

De organisatie bestaat uit 60 medewerkers, waarvan er 10 regelmatig op kantoor werken. Het kantoor bestaat uit een secretariaat, afdeling intake, afdeling beleid, afdeling management en een directeur- bestuurder. De onderwijsconsulenten die onze dienstverlening vertegenwoordigen werken in regio-teams verspreid door heel Nederland. De sfeer binnen de organisatie kenmerkt zich door een mix van professionaliteit en betrokkenheid.

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, specifieke kennis en ervaring op het gebied van HRM;
 • Je hebt kennis van HR-informatiesystemen;
 • Je bent integer, neemt verantwoordelijkheid en bent communicatief sterk;
 • Een werkplek nabij het centrum van Den Haag;
 • Een laptop, een telefoon en een thuiswerkvergoeding;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Een inschaling in schaal 11, met maximaal € 5.503,57.-- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling van 200 vakantie-uren en 96 ADV-uren per jaar bij een voltijds dienstverband;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en scholing.

Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met ons secretariaat via .


Wij maken we geen onderscheid in ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap.

Heb je de juiste kwalificaties en ben je enthousiast over deze functie en denk je aan het profiel en de eisen te voldoen?

Functie:hr adviseur
Startdatum:29-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting van het Onderwijs via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Allround HR Adviseur Stichting van het Onderwijs 29-11-2023

Bekijk ook andere vacatures