Vacature Kraamverzorgende

Kraamverzorgende in Zeeland


Dan is de functie van leerling kraamverzorgende bij Dé Provinciale
Kraamzorg | Lunavi Kraamzorg iets voor jou.

Leerling Kraamverzorgende

Wie zijn wij

Dé Provinciale Kraamzorg | Lunavi Kraamzorg biedt kwalitatieve begeleiding bij de bevalling en kraamzorg aan huis in Zeeland en Midden- en West-Brabant. We zijn trots op de kwalitatief goede zorg die we leveren, waarbij wij jaarlijks 6.500 kraambedden verzorgen met 350 toegewijde kraamverzorgenden.

Niet alleen de zorg is van hoge kwaliteit, maar ook ons teamgevoel. We doen het écht samen en staan altijd voor elkaar klaar. Daarbij staat werkgeluk voor ons voorop!

Bij Dé Provinciale Kraamzorg | Lunavi Kraamzorg krijg je de kans om een door de branche erkende in-company opleiding van ongeveer 15 maanden te volgen in samenwerking met De Geboortezorg Academie. Tijdens je opleiding werk je onder begeleiding van ervaren professionals en breng je de theorie direct in de praktijk. Als je een zorgachtergrond hebt, is er een verkort opleidingstraject mogelijk (6-9 maanden). Dit is afhankelijk van de toelatingsvoorwaarden van De Geboortezorg Academie (toelatingstoets Anatomie - Fysiologie ), hierover gaan we graag met jou persoonlijk in gesprek.

Wat ga je doen

Wat leuk dat je interesse hebt in dit prachtige vak! Als kraamverzorgende ben je van grote betekenis voor de beste start! Je belangrijkste taak is de verzorging van de kraamvrouw en haar pasgeboren baby.

Wat is kraamzorg?

De mooiste zorgsector ter wereld als je het ons vraagt!

Kraamzorg is de ondersteuning en verzorging die gegeven wordt bij de bevalling en gedurende de kraamtijd aan de kraamvrouw en de pasgeboren baby. Het is een bijzondere en dankbare taak om een nieuw gezin te begeleiden in deze bijzondere periode.

Wat zijn de werkzaamheden van de kraamverzorgende?

De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de verzorging van kraamvrouw en haar pasgeboren baby. Je ondersteunt de kraamvrouw en eventuele andere gezinsleden.

Daarnaast heb je als kraamverzorgende de volgende verantwoordelijkheden:

 • Assistentie bij de bevalling (dit wordt door een speciaal team kraamverzorgende gedaan, de partuspoule)
 • Een luisterend oor bieden bij de verwerking van de geboorte
 • Begeleiding geven aan de kraamvrouw bij de voeding van de baby
 • Voorlichting en instructie geven
 • Observeren, signaleren en rapporteren van de kraamvrouw en baby
 • Waarborgen van de hygiëne

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je zult deelnemen aan een uitgebreid opleidingsprogramma in samenwerking met de Geboortezorg Academie. Je ontwikkelt alle vaardigheden en kennis om gezinnen te ondersteunen tijdens de belangrijkste fase van hun leven.

De opleiding duurt 12-15 maanden, waarbij je meteen in de praktijk start en naar school gaat. Je krijgt direct een arbeidscontract van gemiddeld 24 uur waarin 6 theorie uren zijn opgenomen. De exacte indeling van de uren varieert, hierbij is flexibiliteit belangrijk omdat de zorgbehoeften van kraamvrouw en baby kunnen veranderen. Je werkt vaak 7-8 dagen achter elkaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Je beschikt minimaal over een diploma mavo, vmbo kader/gemengd of theoretisch, mbo-niveau 3 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.
 • Je bent minimaal 19 jaar.
 • Je bent in het bezit van een auto/rijbewijs.
 • Je beheerst Nederlands, minimaal taalniveau 2F. Spreek je nog een taal? Dan is dat mooi meegenomen!
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift.
 • Je bent bereid om 8 dagen achter elkaar te werken en jezelf continu bij te scholen.
 • Je bent flexibel/klantgericht/stressbestendig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

Is er een verkort opleidingstraject mogelijk?

Als je een zorgachtergrond hebt is een verkort opleidingstraject mogelijk (6-9 maanden). Dit is afhankelijk van de toelatingsvoorwaarden die de Geboortezorg Academie stelt (toelatingstoets Anatomie - Fysiologie). Hierover gaan we graag met jou persoonlijk in gesprek.

Hoe is de begeleiding tijdens de opleiding?

Wij hebben ruim 50 jaar ervaring in de kraamzorg. Bij ons werken goed opgeleide en deskundige kraamverzorgenden. Dat houdt in dat jij altijd directe begeleiding krijgt van een gediplomeerde kraamverzorgende en daarnaast krijg je begeleiding op afstand van je praktijkbegeleidster. Deze praktijkbegeleidster is tevens jouw aanspreekpunt tijdens jouw gehele opleiding.

Daarnaast hebben we werkgeluk hoog in het vaandel staan! Onze werkgelukdeskundigen kijken graag wat ze aan jouw werkgeluk kunnen bijdragen.

Een kraamverzorgende heeft een wisselende en onregelmatige werkweek (dit kan 7 á 8 dagen, max. 10 dagen, achter elkaar zijn). Onderstaande vragen kunnen je helpen een reële inschatting te maken. Kraamverzorgende zijn is schitterend, maar vraagt veel van je flexibiliteit en heeft zeker ook invloed op je werk-privébalans. Weet wel dat we het altijd samen doen. Dus loop je ergens tegenaan? Je teamgenoten staan voor je klaar!

Vraag jezelf het volgende af:

 • Ben je flexibel?
 • Is je kinderopvang goed geregeld?
 • Kun je tegen stress en onregelmatigheid?
 • Sta je open voor verschillende levenswijzen en stijlen?
 • Kun je goed communiceren?
 • Heb jij passie voor de zorg en welzijn van gezinnen en ben jij zorgzaam, empathisch en geduldig?
 • Vind je het leuk om met allerlei verschillende mensen/ nationaliteiten & culturen om te gaan?

"Werken als kraamverzorgende betekent vaak onregelmatige uren,

maar met een voldoening die onbetaalbaar is.

"

Zitten er kosten verbonden aan de opleiding?

De opleiding betalen wij. Jij hebt een laptop/pc met internetverbinding nodig en een rustige werkruimte.

Wanneer moet ik de opleiding terugbetalen?

Wanneer je stopt met de opleiding of wanneer je je dienstverband binnen 3 jaar na behalen van je diploma beëindigd geldt een terugbetalingsregeling.

Kan ik naast de opleiding blijven werken?

Wij raden af om tijdens het opleidingstraject ook nog ander werk te doen. De opleiding is intensief en het is nodig om flexibel inzetbaar te zijn.

Krijg ik salaris?

Tijdens de opleiding krijg je een leerling-salaris conform FWG 30 CAO kraamzorg. Tevens ontvang je reiskostenvergoeding volgens CAO, ORT, eindejaarsuitkering en pensioenregeling (Pensioenfonds Zorg & Welzijn). Na diplomering verdien je volgens FWG 35 CAO Kraamzorg.

Sollicitatieproces

1 van 4

Interesse?

We nemen contact met je op om een sollicitatiegesprek te plannen.

Welkom in ons team

Je bent op gesprek geweest en snel nadat alle kandidaten geweest zijn hoor je of jij binnenkort bij ons aan de slag gaat.Functie:kraamverzorgende
Startdatum:23-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:VMBO/MAVO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lunavi Kraamzorg via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Kraamverzorgende Lunavi Kraamzorg 23-11-2023

Bekijk ook andere vacatures