Vacature Manager AMV

Manager AMV in Zeeland

Solliciteren voor "Manager amv regio Zeeland"

Manager amv regio Zeeland

Voor jouw toekomst én die van een ander. Maak jij het verschil?

Is het tijd voor een verandering in jouw loopbaan én ben jij nieuwsgierig naar de opvang van jongeren binnen het COA? Jongeren in de leeftijd variërend van 13 tot 18 jaar met verschillende achtergronden en levensverhalen komen naar Nederland met maar één gemeenschappelijke wens: een veilig onderkomen en kans op een toekomst. Wil jij met je team hier aan bijdragen? Dan is dit je kans op een uitdagende en afwisselende functie met ontzettend leuke collega's! Lees dus vooral verder!

Jouw rol als manager Jeugd

Alle bewoners zijn tussen de 13 en 18 jaar. Deze jongeren zijn vaak alleen naar Nederland gekomen en hebben naast de gebruikelijke dienstverlening ook specifieke zorg nodig. Jongeren zijn een leuke uitdagende doelgroep met bij hun leeftijd horende vragen en problematieken. Geen dag is hetzelfde, het ene moment bespreek je iemands studieplannen en weer een ander moment heb je een gesprek over hoe een bewoner met een andere culturele inslag zich fijn kan voelen binnen de Nederlandse cultuur.

Het puberbrein denkt zo dat jij als manager wordt gestimuleerd om flink out of the box te denken. Hoe help je een tiener in een vreemd land een mooie toekomst tegemoet te gaan? Dit is heel breed, denk aan scholing, sociale contacten met andere jongeren en ook verleidingen te weerstaan. Daarnaast zijn jongeren vaak al bezig met de vragen, wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik het doen?

Kortom een mooie, uitdagende doelgroep waar jij je creativiteit en sociale vaardigheden voor kan inzetten met je team van Jeugdwerkers, Woonbegeleiders Jeugd en gedragsdeskundigen!

Als manager Jeugd ben je verantwoordelijk voor het integraal managen van jouw team van medewerkers, processen en resultaten op gebied van de opvang en begeleiding van de jongeren binnen een locatie. Je draagt zorgt voor een goede afstemming en communicatie met de omgeving zodat de leefomstandigheden voor bewoners optimaal zijn en blijven. Als manager jeugd heb je een divers takenpakket, jij:

 • bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de resultaten van de locatie en de onderlinge afstemming tussen verschillende functies op de locatie.
 • draagt zorg voor het realiseren van het jaarplan/managementcontract (doelstellingen, activiteiten, personele, financiële en huisvesting consequenties) binnen de gestelde kaders en is verantwoordelijk voor het budget.
 • legt periodiek verantwoording af aan de regiomanager over bereikte resultaten en inzet van middelen.
 • geeft inhoud aan het vastgestelde personeels-, organisatie- en arbo- en veiligheidsbeleid binnen de team(-s) en locatie.
 • pleegt indien nodig crisisinterventie en is verantwoordelijk voor de nazorg van medewerkers en bewoners.
 • draagt de organisatiecultuur uit, vertoont voorbeeldgedrag en zorgt voor naleving van de integriteitsregels en gedragscode.
 • ziet toe op de uitvoering van werkzaamheden van ingehuurde diensten.
 • verdeelt de inzet van mensen en middelen zodanig dat er sprake is van een effectieve en efficiënte bezetting.
 • coacht, ondersteunt, motiveert en stimuleert medewerkers, fungeert als eerste aanspreekpunt, signaleert problemen en knelpunten en lost conflicten op.
 • volgt en analyseert relevante landelijke, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.

Functie-eisen:

Je bent een mens- en resultaatgerichte manager met een heldere kijk op leidinggeven. Je hebt affiniteit met de doelgroep, houdt van aanpakken en beschikt over een flexibele instelling. Je bent in staat om heldere doelen te stellen, kan prioriteren en schroomt niet om besluiten te nemen. Je hebt een stimulerende en coachende manier van leidinggeven, met oog voor de ontwikkeling van je medewerkers. Je geeft en neemt verantwoordelijkheid, bent open en aanspreekbaar en werkt vanuit vertrouwen. Je hebt een hoge mate van organisatiesensitiviteit, bent je bewust van de omgeving waarin je opereert en zoekt actief de samenwerking op met (keten)partners. Je hebt het vermogen om ook locatie overstijgend, op unit- en organisatieniveau (mee) te denken en een bijdrage te leveren

 • Opleiding : hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op hbo of academisch niveau, aangevuld met een managementopleiding,
 • Werkervaring : op locaties waar minderjarige alleenstaande vluchtelingen opgevangen worden vinden wij het belangrijk dat je minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring hebt (recent werkverleden) in de jeugdzorg of het jongerenwerk.
 • Persoonlijkheid : je staat stevig in je schoenen.
 • Flexibiliteit : je beschikt over een flexibele instelling.
 • VOG : wil je werken bij COA? Dan vragen we een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag en alle collega's leggen de Eed of Belofte af.

Waar ga je werken?

Wij zijn op zoek naar een Manager Jeugd voor onze nog te openen opvanglocatie in de regio Zeeland. Het betreft een opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen van 13 tot 18 jaar. Zij verblijven daar tijdens de asielprocedure. De jongeren worden 24 uur per dag begeleid.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een werkomgeving waarin je echt iets voor iemand kan betekenen en waar geen dag hetzelfde is. Je krijgt een veelzijdig takenpakket en veel ruimte om hier je eigen invulling aan te geven. We ondersteunen je in persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, want duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand vinden we belangrijk. Verder bieden wij jou als Manager Jeugd bij het COA:

 • Salaris : van maximaal (schaal 10) € 6.406,49 bruto per maand o.b.v. 36 uur
 • Dienstverband : 32- 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast dienstverband
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden : o.a. pensioen, vitaliteitsuren, loopbaanbudget, Individueel Keuzebudget van 18% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Vakantieverlof : 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB)

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we hen basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Herken jij je hierin als mens en collega. Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.

Solliciteren

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog! Dan kun je contact opnemen met , via 6. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . We kijken uit naar jouw reactie!

Titel: Manager amv regio Zeeland

Nummer: 2630

Locatie: ZeelandFunctie:manager amv
Startdatum:05-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:6406 – 6406
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Centraal Orgaan opvang asielzoekers via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Manager AMV Centraal Orgaan opvang asielzoekers 05-11-2023

Bekijk ook andere vacatures