Vacature Programmamanager Duurzaamheid

Programmamanager Duurzaamheid in Goes

Programmamanager Duurzaamheid

Goes

Programmamanager Duurzaamheid

Beschrijving

Adrz zoekt een Programmamanager Duurzaamheid
Is een duurzame leefomgeving in Zeeland voor jou belangrijk? Voor ons als ziekenhuis ook. Adrz zet zich in om een duurzame, schonere en daarmee gezondere leefomgeving in Zeeland te realiseren. Dat vinden wij belangrijk omdat hiermee naast een schoner milieu ook een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het gezond houden of sneller weer gezond krijgen van patiënten, medewerkers, en de inwoners van Zeeland. Wil jij hier ook aan bijdragen en heb je kennis en ervaring met projecten op dit vlak, dan zoeken wij jou!
Met duurzaamheid wil Adrz medisch specialistische zorg in Zeeland gezond en betaalbaar houden
Om de gezondheidszorg betaalbaar en vooral toegankelijk te houden is het belangrijk om ook preventief aandacht te besteden aan de gezondheid van patiënten, medewerkers en inwoners. Duurzaamheidsinitiatieven spelen een belangrijke rol om de leefomgeving gezond te krijgen en houden. Binnen duurzaamheid worden vier onderdelen onderscheiden: 'vastgoed, installaties en energie', 'facilitaire dienst', 'zorg' en 'duurzame inzetbaarheid van medewerkers'.
In 2022 is Adrz gestart met een taskforce duurzaamheid. Deze is in september 2023 opgevolgd door een programma duurzaamheid. Inmiddels zijn er green teams gevormd, is de programma structuur vastgesteld en voor komend jaar zijn een aantal projecten benoemd om verder te ontwikkelen. Maandelijks komen de voorzitters van de green teams bij elkaar. Zij delen hierin onderling kennis en initiatieven. Daarnaast zijn er al diverse stappen gezet in het verminderen van de afvalstromen.
Jouw opgave
Als Programmamanager Duurzaamheid draag je verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen en implementeren van de duurzaamheidsagenda van Adrz. Je zorgt in opdracht van de raad van bestuur voor sturing op de duurzaamheidsthema's (jaarlijks) en monitort de voortgang, evalueert en rapporteert. Je hebt hierbij aandacht voor de vertaling in jaarplannen waarvoor overleg met de zorg- en bedrijfseenheden noodzakelijk is. Je bewaakt de samenhang en initieert nieuwe activiteiten van de duurzaamheidsagenda. De programmamanager Duurzaamheid volgt trends en ontwikkelingen in de samenleving en bij in- en externe stakeholders/samenwerkingspartners en je onderhoudt hier de contacten mee. Je bent tevens klankbord voor de afdelingen die aan duurzaamheid werken.
Je adviseert de stuurgroep en de raad van bestuur over het programma en bent als programmamanager Duurzaamheid agenda lid van het managementoverleg (MO).
J ouw profiel
We zoeken voor deze boeiende en uitdagende functie iemand met een sterke persoonlijkheid en relevante ervaring die op de hoogte is van trends en ontwikkelingen op het terrein van duurzaamheid.
Je werkt aan het vertalen van de doelen op het gebied van duurzaamheid naar de meer uitvoerende afdelingen en bent in staat om de verbinding te maken tussen beleidsvorming en uitvoering. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het aanjagen van de verdere verduurzaming en je helpt bij de borging hiervan binnen de organisatie. Je bent energiek en stimuleert collega's binnen Adrz om de duurzaamheidsdoelen te realiseren. Je bent een kei in netwerken en verbinden en bent daadkrachtig. Je bent voor de Zeeuwse zorg coalitie het aanspreekpunt van ons ziekenhuis als het gaat om Duurzaamheid. Het is een pré als je gewend bent om de rol van sparringpartner voor de raad van bestuur te vervullen. Je kunt goed samenwerken en weet consensus te creëren bij het management, de zorgprofessionals en medewerkers ten aanzien van de initiatieven en noodzakelijke aanpassingen in duurzaamheidsthema's rondom het programma Duurzaamheid. Binnen je werkzaamheden weet je de verbinding te leggen met andere beleidsterreinen.
Functie-eisen
Verder voldoe je aan de volgende belangrijke eisen:
• Academisch/HBO+ niveau, bijvoorbeeld een bedrijfskundige of een bedrijfseconomische variant;
• Aantoonbare kennis van en ervaring met duurzaamheidsthema's;
• Ervaring op managementniveau binnen de (ziekenhuis)zorg;
• Kennis van en ervaring met bedrijfsvoering- en zorgprocessen;
• Ruime ervaring met project-/ programma- en verandermanagement.
Ons aanbod
• Een bruto maandsalaris tussen € 5.093,- en € 7.531,- (FWG 70) op basis van een 36-urige werkweek.
• Een nader overeen te komen inzet, we denken aan 0,5 fte.
• Op fulltime basis 144 vakantie uren en 57 PLB-uren.
• 8,33% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
• Een goede pensioenregeling bij het PFZW.
• Een reiskostenvergoeding die positief afwijkt van de cao. Reis je via de Westerscheldetunnel? Dan krijg je daar ook een vergoeding voor.
• De mogelijkheid om gebruik te maken van de mijn Keuzeregeling van Adrz. Bijvoorbeeld voor extra reiskostenvergoeding of het aanschaffen van een fiets.
• Een ruim aanbod van opleidingsmogelijkheden. Zo staan er verschillende (online) opleidingen voor je klaar via onze Adrz-academie en word je in de gelegenheid gesteld om je vakkennis op peil te houden.
Werken in de zorg komt steeds dichterbij
De opdracht of aanstelling is voor de periode van het programma. De looptijd van dit programma is meerjarig en na afloop wordt samen met jou onderzocht welke andere (management)posities passend zijn voor een vervolg bij Adrz.
Sluitingsdatum: 18 december 2023.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met , , telefoonnummer .


Functie:programmamanager duurzaamheid
Startdatum:05-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5093 – 7531
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Admiraal De Ruyter Ziekenhuis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Goes
  2. Programmamanager Duurzaamheid Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 05-12-2023

Bekijk ook andere vacatures