Vacature Projectleider (Programmaleider Digitalisering

Projectleider (Programmaleider Digitalisering in Kloetinge Gem Goes

Management & ondersteuning

Projectleider (programmaleider digitalisering in de zorg)

 • Contactpersoon
 • Einddatum 31-3-2024
 • Locatie Kloetinge
 • Uren 32 - 36 uur

Wil jij projecten en programma's leiden die bijdragen aan een goede mentale gezondheidszorg in Zeeland? Word jij enthousiast van digitale zorg, innovatie en wil je samen met ons programmamanagement verder vormgeven? Lees dan verder!

Wat ga je doen

Als projectleider is je voornaamste taak het leiden van grote of complexe projecten en (strategische) programma's. Je werkt daarbij samen met verschillende collega's uit de organisatie. Dit maakt het werken binnen het projectenbureau afwisselend en uitdagend. We zijn specifiek op zoek naar een collega die het programma digitalisering in de zorg voortzet. Dit betekent dat jij je primair bezig houdt met het verder brengen van eHealth en andere digitale zorg innovaties (bijvoorbeeld virtual reality). Wij zoeken een collega met affiniteit en ervaring op het gebied van digitale zorg, met oog voor zowel de zorg als de ICT-kant, die een neus heeft voor innovatie en verschillende rollen weet aan te nemen (zowel die van programmaleider als van projectleider). Daarbij is het belangrijk dat je een gesprekspartner bent op elk niveau. Het betreft een uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging is.

Wat ga je doen?

 • Als programmaleider digitalisering in de zorg geef je samen met de werkgroep digitalisering in de zorg (bestaand uit de , de portefeuillehouder uit de directie en jijzelf) vorm en uitvoering aan het programma. Je legt hierover verantwoording af aan de stuurgroep digitalisering in de zorg. In dit programma vallen meerdere projecten, ontwikkelingen, innovaties en het implementeren van processen. Als programmaleider zorg jij voor de vertaling vanuit de strategische visie in het programma en hou je de coördinatie.
 • Je bent projectleider van grote of complexe projecten. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van projectplannen en tijdsplanningen, stuurt een projectteam aan, je bewaakt de voortgang en realisatie van de projectdoelstellingen, je zorgt voor adequate communicatie met alle bij het project betrokken partijen en je rapporteert periodiek over de voortgang van het project aan de opdrachtgever.
 • Je draagt bij aan de professionalisering van programmamanagement en projectmatig werken binnen Emergis.
 • Je ondersteunt directie en raad van bestuur bij het sturen op en besluiten nemen over programma's en projecten door advies te geven gebaseerd op je brede beeld van lopende projecten binnen Emergis.
Samen aan de slag

Emergis is een brede maatschappelijke organisatie voor mentale gezondheid en welzijn. Jaarlijks ondersteunen we zo'n 13.000 mensen met uiteenlopende vragen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, wonen, werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Dat gebeurt door ongeveer 1.400 medewerkers op vijftig locaties in Zeeland. We werken bij mensen thuis, in (mentale) gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, wijkcentra, klinieken, beschermende woonvormen, opvanglocaties en werkleerbedrijven. Steeds minder afhankelijk van tijd en plaats en zo digitaal mogelijk in alles wat we doen. Lees onze visie:Een goede mentale gezondheid is van iedereen.

Het projectenbureau is onderdeel van de afdeling Kwaliteit, veiligheid & innovatie (KV&I). Je vormt samen met vijf andere collega's het projectenbureau. De afdeling KV&I draagt de verantwoordelijkheid voor het kwaliteitssysteem en initieert, adviseert en begeleidt trajecten ten behoeve van (proces)verbetering en ontwikkeling. Relaties met externe organisaties worden tevens onderhouden en er wordt gezorgd dat (innovatieve) kennis 'van buiten naar binnen' komt. De afdeling stelt haar agenda en prioritering vast in nauwe samenhang met het strategisch en tactisch management van de organisatie (raad van bestuur/directie en managementteams).

Wat mag je van ons verwachten

Als projectleider bij Emergis maak je deel uit van een organisatie die streeft naar bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 60. Het salaris begint met € 3.541,- en eindigt op € 5.335,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de CAO GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, balansbudget en een collectieve zorgverzekering en inkomensverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelmogelijkheden, waaronder een vierdaagse cursus Programmamanagement bij Twynstra Gudde en een breed aanbod aan e-learning.
 • Een jaarcontract voor 32 tot 36 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
Hier herken jij jezelf in

Wij zoeken een collega die:

 • bedreven is in zowel programmamanagement als projectmatig werken;
 • gestructureerd werkt, analytisch is en creatief in het vinden van oplossingen;
 • flexibel is, belangen tegen elkaar kan afwegen en goed kan afstemmen op de doelgroep;
 • leergierig en mensgericht is, goed wil begrijpen hoe processen in elkaar zitten en hoofd- en bijzaken kan onderscheiden;
 • snel en to-the-point is in oordeelsvorming;
 • zowel de hulpverlener als de ICT-er verstaat, als de leveranciers, het management en de raad van bestuur/directie;
 • makkelijk schakelt tussen verschillende niveaus en mensen weet te enthousiasmeren en in beweging te krijgen;
 • doorzettingsvermogelijk heeft en goed kan omgaan met weerstand
 • proactief is en ondersteunend, maar niet onnodig zaken overneemt; zo zorg je dat projecten op een goede manier geborgd worden in het reguliere werkproces;
 • energie en inspiratie biedt; op plezierige wijze help je onze organisatie verder te ontwikkelen en nog beter te presteren;
 • passie en plezier in je werk heeft en dit uitstraalt.

Jouw kennis en ervaring:

 • Je heb affiniteit met digitale zorg/ggz en bent gedreven om de zorg beter en efficiënter te maken.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
 • Het is een pré als je een opleiding hebt op het gebied van project-/programmamanagement. Anders ben je bereid om deze te gaan volgen.
 • Referenties zijn op aanvraag beschikbaar.
 • Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).
Werk jij mee aan onze droom?

Waarom kom je niet vrijblijvend eens langs voor een informeel (online) koffiemoment met onze enthousiaste collega's van het projectenbureau? Ontdek de dynamiek van ons team en krijg antwoord op al je vragen. Neem daarvoor contact op met collega-projectleider Daniëlle Verschuure-Matser door de bellen naar . Ook is het mogelijk om voor meer informatie over de functie contact op te nemen met met (manager KV&I) door te bellen naar .Functie:projectleider programmaleider digitalisering
Startdatum:07-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:3541 – 3541
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Emergis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Projectleider (Programmaleider Digitalisering Emergis 07-03-2024

Bekijk ook andere vacatures