Vacature Verpleegkundige Nachtdienst Ouderenpsychiatrie

Verpleegkundige Nachtdienst Ouderenpsychiatrie in Kloetinge Gem Goes

Verpleegkundige nachtdienst Ouderenpsychiatrie

 • Contactpersoon Eric van Eijkeren
 • Einddatum 31-12-2023
 • Locatie Kloetinge
 • Uren 16-32 uur

"Wat ik mooi vind aan het werken op deze afdeling is dat we, achter de problematiek die er speelt, op zoek gaan naar de identiteit van de cliënt. Een kleine glimlach van de cliënt kan een beginnend herstel al zichtbaar maken. Dat is bijzonder."
Anne, verpleegkundige observatie & diagnostiek ouderenpsychiatrie.

Wil jij net als Anne werken op een van onze afdelingen binnen de ouderenpsychiatrie Emergis? Lees dan verder!

Wat ga je doen

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Je draagt de verantwoording voor de begeleiding en verpleging van onze cliënten.
 • Je draagt zorg voor het bewaken van rust en veiligheid.
 • Je stelt de hulpvragen van de cliënt vast en verwerkt deze in een begeleidingsplan.
 • Je signaleert veranderingen op het psychische, somatische en/of sociale vlak.
 • Je signaleert en waar mogelijk voorkom je crisissituaties en biedt ondersteuning bij interventies.
 • Je werkt aan de zelfredzaamheid van de cliënt.
 • Je voert voorbehouden verpleegtechnische handelingen uit.
 • Je werkt op onderwerpen samen met je collega nachtdiensten.

De ouderenpsychiatrie van Emergis behandelt en begeleidt cliënten van 65 jaar en ouder met een complexe combinatie van lichamelijke, psychologische en sociale problematiek. Dat doen we met ruim 150 medewerkers, stagiairs en vrijwilligers. We bieden verschillende vormen van zorg: van intensieve begeleiding thuis tot klinische behandeling en dagbesteding. Ouderenpsychiatrie klinisch bestaat uit de afdelingen OP/OD, OP/VKB en de Ferleman. Iedere afdeling heeft een eigen nachtdienst.

Als verpleegkundige in de nachtdienst ben jij ontzettend belangrijk voor onze patiënten; je speelt immers een grote rol in het bewaken van rust en veiligheid. Je biedt de nodige begeleiding en verzorging, biedt patiënten structuur aan en kunt hierbij duidelijk begrenzen.
Hoewel je deel uitmaakt van een multidisciplinair team, is het belangrijk dat jein de nachtdiensten graag zelfstandig werkt. Bij calamiteiten kan je terugvallen op een collega van de aangrenzende afdeling of roep je het avond/nachthoofd op om jou te ondersteunen.

Voortgezet klinische behandeling
Er is sprake van cliënten met complexe problematiek, zowel op psychisch, somatisch als lichamelijk gebied. De afdeling voortgezette klinische behandeling zet in op terugkeer naar huis of naar een verblijf in een verpleeghuis of beschermd wonen. Cliënten komen vanuit een eerste opname, eerdere opname of voortgezette opname binnen. In deze periode wordt er gewerkt met modules op het gebied van behandeling, dagbesteding en beweging. Tevens bieden wij tijdelijke somatische zorg aan cliënten van andere afdelingen binnen Emergis. Daarnaast zijn wij een leerafdeling. We werken met verschillende scholen om stagiaires wegwijs te maken en op te leiden binnen de psychiatrie. De stagiaires komen bij ons lange of kortere periodes stage lopen en dit biedt veel uitdaging en dynamiek voor zowel de verpleegkundigen als stagebegeleiders.

Observatie & diagnostiek
Binnen de afdeling ouderenpsychiatrie observatie & diagnostiek (OP/OD) ligt het accent op observatie en diagnostiek van de problemen en de herkomst daarvan. Aansluitend is er de mogelijkheid voor kortdurende behandeling. Vervolg van de behandeling kan plaatsvinden binnen de andere zorgvormen van ouderenpsychiatrie. Het betreft een multidisciplinair team, bestaande uit onder andere een psychiater, specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, dramatherapeut, verpleegkundigen, verzorgende en activiteitenbegeleiders. Binnen het team willen we van elkaar en met elkaar leren waar we open staan voor nieuwe ideeën.

De Ferleman
Binnen de Ferleman, een afdeling van de sector ouderen psychiatrie wordt behandeling en begeleiding geboden aan ouderen die door psychische klachten voor kortere of langere tijd op een verblijf in een psychiatrische voorziening zijn aangewezen.
De Ferleman bied plaats aan 16 mensen. Bij de oudere cliënt spelen naast psychiatrische problematiek ook aspecten zoals lichamelijke co morbiditeit, levensfaseproblematiek, cognitieve stoornissen en functionele veranderingen een belangrijke rol. Juist dit maakt deze doelgroep uitdagend en interessant.
Binnen het team willen we van elkaar en met elkaar leren en open staan voor nieuwe ideeën.

Bij Emergis richten wij ons op het versterken van wat goed gaat en op het voorkomen van ziekte. Als iemand ziek is, zetten we onze behandeling en begeleiding in op het verbeteren van de mentale en lichamelijke gezondheid én op de manier waarop iemand in het dagelijks leven functioneert. Dat betekent dat we samen ontdekken wie iemand is, waar zijn of haar behoeften liggen en wat hij of zij kan.

Wat mag je van ons verwachten

Als je werkt als verpleegkundige Ouderenpsychiatrie Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Als verpleegkundige 4/5/6 en begeleider een functie in schaal FWG 45. Het salaris begint met € 2.241,- en eindigt op € 3.606,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (niveau 1 mei 2023). Per 1 november 2023 worden deze bedragen met 5% verhoogd en per 1 januari 2024 volgt nog een verhoging van 2%.
 • De functie valt onder de CAO GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.
Hier herken jij jezelf in

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je bent gediplomeerd verpleegkundige niveau 4/5/6, Je bent BIG-geregistreerd.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je beschikt over een goede teamgeest, humor, enthousiasme en flexibele werkhouding.
 • Je hebt affiniteit, interesse en inlevingsvermogen in onze doelgroep.

De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van 16-30 uur per week. Andere mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Werk jij mee aan onze droom?

Neem voor meer informatie contact op met Eric van Eijkeren (teamleider ouderenpsychiatrie voortgezet klinische behandeling) of ( en diagnostiek en de Ferleman) via het secretariaat ouderenpsychiatrie op .

EmergisFunctie:verpleegkundig nachtdienst ouderenpsychiatrie
Startdatum:11-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2241 – 2241
Uren per week:16 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Emergis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Verpleegkundige Nachtdienst Ouderenpsychiatrie Emergis 11-10-2023

Bekijk ook andere vacatures