Vacature Vrijwilliger

Vrijwilliger in Kapelle

word vrijwilliger

als vrijwilliger of stagiair naar ghana

Denk je er over om naar Ghana te gaan voor vrijwilligerswerk of een stageperiode? Wij denken graag met je mee! Onyame is werkzaam in Ghana en heeft daar een aantal projecten op het gebied van landbouw en inkomen, gezondheidszorg en opvoeding en onderwijs. Deze projecten worden begeleid door onze Nederlandse coördinator , zij is twee keer per jaar een paar maanden in Ghana voor het bezoeken van de projecten.

Wij vinden het belangrijk dat mensen goed voorbereid op pad gaan. Als de periode waarin je naar Ghana wilt wordt afgestemd met Marleen, dan kan zij je wegwijs maken en/of begeleiden in Ghana. Daarom maken we vooraf een afspraak om verwachtingen, ervaringen en tips uit te wisselen zodat je goed voorbereid op reis gaat.

doel

Het is belangrijk dat je voor jezelf goed weet met welk doel je naar Ghana gaat: toerist/vrijwilliger/stagiaire. Aan de hand van je doel kunnen wij eventueel op zoek gaan naar een gepaste plaats. Als vrijwilliger kun je veel betekenen bij de projecten die Onyame ondersteunt. Denk hierbij aan praktische hulp bij een kinderopvanghuis of bij een medische kliniek, het bezoeken van projecten en het bemoedigen en/of informeren van lokale inwoners. Een eerste ervaring met vrijwilligerswerk in Afrika maakt indruk! Houd er daarom rekening mee dat de cultuur, het land, het klimaat, de taal en de manier van werken in eerste instantie erg wennen zullen zijn. Gun jezelf de tijd om de indrukken een plekje te geven tijdens je reis!

Verder is het belangrijk om te beseffen dat het niet alleen praktische dingen zijn die je verblijf voor anderen waardevol maken maar juist ook je interesse en de moeite die je neemt om naar de mensen toe te gaan. Jouw aanwezigheid geeft hen de gelegenheid kennis te maken met en te leren van een andere cultuur. Dit kan vaak motiverend werken voor mensen in Ghana.

voorbereiding

Wil je voor een stageperiode naar Ghana, dan kan Marleen je daarin begeleiden. Zij is verpleegkundige, maar ook op andere werkterreinen heeft Onyame projecten en contacten in Ghana. Wanneer je hier belangstelling voor hebt, brengen we je graag in contact met Marleen.Functie:vrijwilliger
Startdatum:29-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Onyame via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Goes
  2. Vrijwilliger Stichting Onyame 29-10-2023

Bekijk ook andere vacatures