Vacature Accountmanager Flexibel Energiesysteem

Accountmanager Flexibel Energiesysteem in Zeeland

Accountmanager Flexibel Energiesysteem (Regio Zeeland)

Goes 40 uur Klantrelaties

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

De energietransitie is in volle gang en vraagt het uiterste van onze elektriciteitsnetten. We werken hard om het net uit te breiden, maar met uitbreiden alleen gaan we het niet redden. Een frisse aanpak is nodig, en daar draag jij als Accountmanager Flexibel Energiesysteem aan bij. Slimmer zakendoen, creatieve oplossingen bedenken en nieuwe samenwerkingsvormen realiseren. Daar krijg jij energie van! Je gaat aan de slag met klanten in het Stedin werkgebied om met deze aanpak het elektriciteitsnet beter te benutten.

Als accountmanager Flexibel Energiesysteem ben je verantwoordelijk voor het proactief benaderen van leads binnen het grootzakelijke domein. Jouw doel? Het sluiten van flexibele energiecontracten die niet alleen de belangen van onze klanten dienen, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst.

Je gaat actief op zoek naar nieuwe kansen in de markt en gebruikt jouw commerciële skills en overtuigingskracht om potentiële klanten te enthousiasmeren over onze energieoplossingen. Je begrijpt als geen ander de behoeften en uitdagingen van organisaties op het gebied van energiecontracten en weet hierop in te spelen met op maat gemaakte voorstellen.

In deze dynamische rol werk je nauw samen met ons team van energie-experts om de beste oplossingen te bieden aan onze klanten. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen in een innovatieve en groeiende organisatie, waarin jouw inzet en successen worden beloond.

Wat vragen we van jou? Naast een gedegen commerciële achtergrond en uitstekende communicatieve vaardigheden, heb je een echte ondernemersmentaliteit en heb je technische kennis van de energiemarkt .

Vanochtend werk je in Rotterdam op kantoor waar je hebt afgesproken met je collega's van het Account Expert Team. Je werkt samen met dit team om hun leads te bespreken van klanten waar we mogelijk flexibel vermogen kunnen contracteren. Leads waar fysiek een afspraak nodig is bij de klant pak jij op. Denk aan een tuinder die op afgesproken momenten elektriciteit aan ons levert of juist van ons afneemt, een windmolenpark wat op afgesproken momenten tijdelijk stopt met leveren of een fabriek die mogelijk op flexibele tijden kan produceren.

De middag start met een werkoverleg met de directe collega's van het team Key Accountmanagement Bedrijven. Jij bent het aanspreekpunt wanneer het gaat over flexibiliteit en je geeft je collega's inzicht in een nieuwe flex-propositie die onlangs is geïntroduceerd. Daarna ga je samen met een Key Accountmanager Bedrijven op bezoek bij één van onze Large Connection klanten om over een aantal plannen van deze klant te praten. Als je weer thuis bent, werk je CRM nog even bij en kijk je terug op een dag waarin je hebt laten zien dat we op een klantvriendelijke manier toe kunnen werken naar een win-win voor zowel de klant als Stedin.

Jouw sterke punten
Worden we blij van

In drukke periodes hou je het hoofd koel, je bent toegewijd om lastige situaties begripvol op te lossen. En je krijgt energie van het verbinden van de juiste mensen, partijen en afdelingen om vooruit te komen. Door een heldere manier van communiceren, jouw technisch hart en het nemen van initiatief, kan je betrokkenen binnen en buiten Stedin meenemen in de juiste richting. Je vindt het leuk om nieuwe kennis te vergaren, deze toe te passen en te gebruiken voor het geven van advies op bestuurlijk en tactisch niveau.

Als accountmanager flexibel energiesysteem voel je je thuis in verschillende omgevingen en situaties en houdt je het overzicht en de grote lijn vast. Dit doe je op je eigen manier en door op een prettige manier je rol te vervullen voor je klanten en je collega's. Wat jou verder onze collega accountmanager flexibel energiesysteem maakt? Dat lees je hier.

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.

 • Je hebt inhoudelijke kennis van elektrotechniek en bent gedreven in het opdoen van nieuwe kennis.

 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring opgedaan in de energiesector of met energie-infrastructuren.

 • Je hebt een achtergrond in accountmanagement en begrijpt wat er voor nodig is om klanten door de salesfunnel te begeleiden en contracten te tekenen

 • Je bent in staat om complexe zaken simpel uit te leggen en je klanten mee te nemen in de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de klant om zijn regelbaar vermogen in te zetten.

 • Je hebt ervaring met (technische) offerte trajecten.

 • je hebt ervaring in het adviseren (consultative selling) en het managen van tegenstrijdige belangen.

Een goed team
Daar hoor je bij

Het verzorgen van de klanten en vertegenwoordigen van Stedin doe je niet alleen. Je bent een belangrijk onderdeel in regio-teams, waarin je met collega's met verschillende disciplines samenwerkt en je multidisciplinair jullie werkgebieden beheerst en doorontwikkeld. Je bent een verbinder tussen binnen en buiten. Voor de afdeling Asset Management en uitvoerende afdelingen ben je oren en ogen, voor de interne organisatie vertolk je de stem van de klant en naar buiten ben je het gezicht van Stedin.

Tristan, accountmanager vertelt; het team Key Accountmanagement is erg divers wat het een leuk en vooral leerzaam team maakt. Alle collega's hebben expertises binnen verschillende thema's wat ervoor zorgt dat we als team alle vragen uit de markt aankunnen. Iedereen staat open om te leren en om een ander te helpen wanneer dit nodig is. Ondanks dat we in verschillende regio's werken proberen we regelmatig op kantoor in Rotterdam Blaak af te spreken om gezellig bij te kletsen en onze ervaringen te delen.

Mooie arbeidsvoorwaarden
Die wil je hebben

Dat je van ons je eigen telefoon (of een Bring Your Own Device vergoeding) en laptop krijgt, vinden we nogal vanzelfsprekend. Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten?

 • Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg afhankelijk van je kennis en ervaring een salaris van maximaal € 6.213,47,- gebaseerd op 40 uur per week, 24,5 vakantiedagen en bouw je prima pensioen op bij het ABP.

 • Bovenop je salaris ontvang je een persoonlijk budget van 24% (inclusief 8% vakantiegeld). Jij kiest wat je met het budget doet. Elke maand extra salaris? Of meer verlofdagen? In onze nieuwe Rekentool krijg je een alvast voorproefje van hoe jouw persoonlijk budget eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen besteden.

 • Jouw ontwikkeling staat centraal: events bezoeken met collega's, meedoen aan kennis sessies en trainingen en opleidingen volgen. Zo geven we jouw talent écht alle kans en haal jij het beste uit jezelf.

 • Volgens ons Stedin@Work concept werk je 50% thuis en 50% op kantoor, wel zo flexibel. Wij zorgen voor jouw thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding.

 • Je krijgt de beschikking over een bedrijfsauto, waarbij je de keuze hebt om deze ook privé te rijden.

En daar komt dit nog bovenop:

 • Werken bij Stedin betekent werken bij een Worldclass Workplace. Een van de trotspunten van onze (en jouw toekomstige) collega's? Werksfeer.

 • Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons ook een Duurzaam Inzetbaarheid budget van €500 bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sportabonnement of je nieuwe voetbalshirt).


Vervoer

We zijn een duurzaam bedrijf. Reis je met het OV naar je werk, dan krijg je van ons een OV Vrij-abonnement 2e klas. Dit abonnement mag je ook privé gebruiken. Kies je voor een vaste reiskostenvergoeding dan ontvang je 13 cent per kilometer (maximaal 60 kilometer enkele reis) voor de dagen dat je reist voor je werk. Met je Persoonlijk Budget kun je dit aanvullen tot 21 cent netto per kilometer. Krijg je je eigen bedrijfsauto of -bus, dan mag je deze ook gebruiken voor woon-werkverkeer. Voor zakelijk verkeer gebruiken we deelauto's.

Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren'. Je mag natuurlijk een motivatiebrief meesturen, maar het hoeft niet . We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter.

van Steensel

Functie:accountmanager energiesysteem
Startdatum:26-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stedin via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Accountmanager Flexibel Energiesysteem Stedin 26-10-2023

Bekijk ook andere vacatures