Vacature Data-analist

Data-analist in Zeeland

Over L1

Vacature: data-analist voor L1 en Omroep Zeeland


Wij zoeken op korte termijn een data-analist voor L1 en Omroep Zeeland, gemiddeld 36 uur per week.


De regionale omroep is dé dagelijkse nieuws- en informatiebron voor miljoenen web- en appbezoekers. Regionale omroepen brengen actualiteiten met onder meer artikelen, video's en podcasts. Met een breed palet aan nieuws, achtergronden en cultuur. Dat doen we op eigen platformen én socialmedia-kanalen. Wil jij bijdragen aan de maatschappelijke impact die regionale omroepen maken bij het publiek? Met jouw data-inzichten draag je bij aan het verbeteren van onze online content, zodat deze nóg beter aansluit bij de behoeften van onze bezoekers. Een unieke kans om impact te maken met data-analyse binnen je eigen regio!

Functie-omschrijving

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data. Je ondersteunt hierbij zowel L1 als Omroep Zeeland met data-analyse. De nadruk ligt daarbij op impact (optimaliseren van content) en bereik (het bereiken van ons publiek via de juiste kanalen).

Jouw inzichten en advies vanuit de data bespreek je met de dataredacteuren, die op basis van jouw input samen met de redacties werken aan het optimaliseren van ons bereik met artikelen en video's op apps, sites en sociale media. Jij zorgt voor de juiste voorbereiding en metingen bij testen. Het resultaat van jouw werk zie je direct, omdat op basis van jouw analyses en voorstellen verbeteringen worden doorgevoerd.

Je werkt landelijk samen met collega data-analisten en dataredacteuren bij andere regionale omroepen. Daarbij kijk je naar hoe we op basis van gezamenlijke inzichten verbeteringen kunt doorvoeren bij alle regionale omroepen. Samen ontwikkel je dataproducten en -diensten die door alle omroepen kunnen worden gebruikt. Zo maak je maatschappelijke impact met data op regionaal én landelijk niveau!

Regionale omroepen maken zich sterk voor veelzijdige nieuws- en informatievoorziening in de regio en leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan het functioneren van de samenleving. Binnen de regionale omroepen wordt daarbij steeds meer data gebruikt om goed aan te sluiten op de behoeften van het publiek. Samen met de dataredacteuren en andere data-analisten ben jij hét gezicht hiervan.

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende en uitdagende functie binnen een dynamische omgeving;
 • Impact maken met data binnen je eigen regio;
 • Opleidingsmogelijkheden op je vakgebied waardoor je je voortdurend kunt blijven ontwikkelen;
 • Salaris vanaf bruto € 3.118,48 per maand (maximaal € 4.757,41) op basis van 36 uur per week;
 • Je krijgt 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering;
 • 25 vakantiedagen;
 • Prima pensioenregeling;
 • Een extra werkgeversbijdrage aan de zorgverzekering;
 • Aanstelling van een jaar (met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd).

Welke kwaliteiten zoeken we in jou?

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding met voldoende aandacht voor data en statistiek;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in data-analyse of webanalyse;
 • Je hebt ervaring in het visualiseren van data en het ontwikkelen van dashboards;
 • Je hebt ervaring met gangbare analysetools zoals MS power BI, Tableau of Adobe Analytics;
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om als sparring partner te fungeren voor collega's. Daarom beheers je zowel het Nederlands als Engels;
 • Je vindt het leuk om de mogelijkheden van data onder de aandacht te brengen van collega's die hier minder kennis van en ervaring mee hebben;
 • Je hebt een kritische en proactieve houding.

Over de procedure

Ben je enthousiast over deze vacature? Solliciteer dan vandaag nog via deze link. Als je meer informatie over de vacature of procedure wil kun je contact opnemen met of mailen naar .

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk en maatschappelijk relevant. Van belang en boeiend voor elk deel van Limburg, voor elke Limburger en voor iedereen die in Limburg is geïnteresseerd. We werken met de merknamen L1 (radio en tv) en 1Limburg (nieuws online). L1 heeft 110 medewerkers in vaste dienst.Functie:data analist
Startdatum:04-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4757 – 4757
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Televisiebedrijf Limburg via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Data-analist Televisiebedrijf Limburg 04-03-2024

Bekijk ook andere vacatures