Vacature Specialist Omgevings

Specialist Omgevings in Zeeland

Werken bij

Zet de eerste grote stap in jouw loopbaan bij de veiligheidsregio en maak het verschil.

 1. > Actueel
 2. > Vacature: Specialist omgevings-veiligheid

Wil jij de eerste stap in jouw loopbaan groots maken? Meld je aan bij ons en volg je traineeship bij 4 veiligheidsregio's tegelijk! Enthousiast? Twijfel dan niet en meld je aan.

Specialist omgevingsveiligheid

Wat ga je doen

Je krijgt een echte 'all-in ervaring' binnen de veiligheidsregio en brandweer als trainee omgevingsveiligheid. Tijdens het tweejarige traineeship ga je aan de slag met de inhoud van het vak en ga je in samenwerking met andere trainees werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je bouwt aan je netwerk en houdt je onder andere bezig met advisering over vergunningen en (brand)veiligheid, toezicht houden en het bijdragen aan de informatievoorziening voor veilig repressief optreden. Je draagt bij aan een duurzame en veilige samenleving. Het mooie van deze traineeship? Je kunt je opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk!

Programma

Het traineeship start in september 2024 en duurt twee jaar. Voorafgaand word je in overleg ingedeeld bij één van de deelnemende veiligheidsregio's: Amsterdam-Amstelland, Brabant-Noord, IJsselland*, Limburg-Zuid, Noord-Holland Noord, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland Zuid. Je hebt gedurende het traineeship intensief contact met de trainees uit de andere regio's. Samen volgt je de vakinhoudelijke opleiding bij het kennisinstituut NIPV.

In het eerste jaar maak je kennis met de verschillende afdelingen binnen de veiligheidsregio en leggen we een brede basis van kennis over brandveiligheid en omgevingsveiligheid. Ook ga je vanaf het begin aan de slag met inhoudelijke taken op je werkplek. Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Tussen het eerste en tweede jaar maak je een keuze voor verdieping in één richting: ruimtelijke veiligheid of industriële veiligheid. Aan het eind van het traineeship ligt een loopbaan als specialist binnen de veiligheidsregio binnen handbereik.

* Je kunt solliciteren op een traineeship binnen de veiligheidsregio IJsselland, veiligheidsregio Gelderland-Midden, veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Zuid en Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Deze vier regio's werken hierin samen binnen Oost-4 verband, waarbij Veiligheidsregio IJsselland formeel optreedt als werkgever.

Wat breng je mee

Gaat jouw hart sneller kloppen bij termen als crisismanagement, ruimtelijke ordening, (fysieke) veiligheid, gevaarlijke stoffen, procesindustrie, chemie en energietransitie? Dan wil jij je vast verder ontwikkelen in omgevingsveiligheid. Je neemt het volgende mee:

 • Een afgeronde (technische) hbo- of wo-studie en maximaal 2 jaar werkervaring;
 • Maatschappelijke betrokkenheid;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Daadkracht, overtuigingskracht, omgevingsbewustzijn en een goed communicatief vermogen;
 • Interesse om bij een organisatie te werken waar hulpverlening in het DNA zit.

Wat bieden wij

Ons opleidingsprogramma is uniek in Nederland. Nergens anders vind je een traineeship dat je opleidt tot specialist omgevingsveiligheid. Met dit traineeship ben jij startklaar om een bijdrage te leveren aan de veiligheid van jouw leefomgeving en ons land.

Naast een unieke leer-werkplek krijg jij van ons:

 • Een contract van twee jaar voor 32-36 uur bij een van de deelnemende veiligheidsregio's, met intentie op een vaste baan na afronding.
 • Een salaris tussen de € 3.049,- en € 3.492,- bruto op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van de opleiding en ervaring die je meebrengt.
 • Aanvullend op je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18,63% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.


Functie:specialist omgeving
Startdatum:09-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3049 – 3492
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Specialist Omgevings Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland 09-03-2024

Bekijk ook andere vacatures