Vacature Adviseur Contract

Adviseur Contract in Zeeland

Adviseur Contract

Rijkswaterstaat

Max 91,10 p/u

Zuid-Holland

36 uur p/w

01-09-2024

31-12-2024

Freelance

Organisatieonderdeel RWS Programma's, Projecten en Onderhoud
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Programma's, Projecten en Onderhoud (PPO)

Programma's, Projecten en Onderhoud (PPO) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Onze kerntaak is het onderhoud van rijkswegen, tunnels, vaarwegen, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Naast het reguliere onderhoud werken we onder andere ook aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen.

In totaal werken er ruim 1100 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies in zeven regio's: Inkoop- en Contractmanagement, Productie en Projectmanagement, Techniek en Technisch Management en Bedrijfsvoering en Projectbeheersing.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO'ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. PPO werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

Opdrachtomschrijving

Als adviseur 'inkoop en contracten' ben jij binnen Rijkswaterstaat expert op het gebied van inkoop en contracten voor Aanleg en Onderhoud. Jij bent een belangrijke speler tijdens de contractvoorbereiding, -aanbesteding en -uitvoering. In de voorbereidingsfase zorg je ervoor dat het opstellen van een contract correct gebeurt. Tijdens de totstandkoming ondersteun en adviseer je de contractmanager als het gaat over de beheersbaarheid van het contract. Op basis van de interactie met de opdrachtnemer signaleer je zaken en adviseer je de contractmanager over de te volgen strategie t.a.v. de contract beheersing. Daarnaast kan je een actieve rol hebben in het toets proces van de contractbeheersing en het wijzigingenproces (VTW's).

Dit doe je aan de hand van inkoopstrategieën en vigerende kaders uit wet- en regelgeving. Je hebt kennis van de GWW-markt. Je analyseert risico's, adviseert hierover naar betrokkenen voordat een contract wordt afgesloten en ziet erop toe dat bij contracten is voldaan aan de randvoorwaarden, zoals afspraken met de omgeving en opdrachtgever.

Jij fungeert als vraagbaak voor inkoop- en contractzaken en je zorgt voor duidelijke informatievoorziening. Ook heb je regelmatig contact met stakeholders en andere relevante disciplines om zaken af te stemmen en kennis uit te wisselen. De nieuwste ontwikkelingen zet je om naar praktische verbeteringen van jouw vakgebied en het werkproces aanleg en onderhoud. Verder lever je een aantoonbare bijdrage aan kwaliteits- en kennisborging.

Je werkt nauw samen met jouw collega's. Je kent de ins & outs van het hele proces van inkoop- en contractmanagement binnen de publieke sector. Je overlegt over het opstellen van het contract met de projectteamleden en deskundigen uit verschillende disciplines. Verder lever je een aantoonbare bijdrage aan kwaliteitsborging. Onder regie van de contractmanager hebben jullie het beheer over de contracten, waaronder ook de secundaire contracten ter ondersteuning van de grootschalige contracten. Jij bent betrokken bij één of meerdere contracten en houdt je als adviseur zowel bezig met de voorbereiding als uitvoering en oplevering. Het betreft hier meerdere contracten op het gebied van Natuur, water en milieu waarmee je een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de natuurwateren en onze klimaatdoelstellingen in Nederland. De contracten zijn voornamelijk in Zeeland, maar niet beperkt tot die regio.

Dit waarderen wij aan jou

Je zorgt samen met je collega inkoop- en contractmanagers voor de professionele invulling van ons contractmanagement. Kan ons inkoop- en contractmanagementproces beter? Dan kom je proactief met verbetervoorstellen.

Meeste essentiële competenties

  • Je bent resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
  • Overtuigingskracht
  • Organisatiesensitiviteit
  • Netwerkvaardigheid
  • Anticiperen
  • Proactief

RWS werkt hybride, wat wil zeggen dat er zowel van thuis als op kantoor gewerkt kan worden. Om op deze manier de balans tussen het persoonlijke en een efficiënte werkwijze tot stand te brengen. De keuze zal in overleg met de contractmanager worden gemaakt.

HBO werk- en denkniveau: dit is aantoonbaar middels een HBO diploma of 3 jaar werkervaring met inkoop- en contractmanagement in een soortgelijke rol

minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met inkoop- en contractmanagement in een soortgelijke rol

Alles uitklappen

Dien je aanvraag in middels het onderstaande formulier.

Introductie

We introduceren je profiel bij de desbetreffende opdrachtgever.

Aan de slag

Na akkoord kun je per direct aan de slag met je nieuwe opdracht!

De opdracht sluit 10-12-2023

Direct reageren

Vul het onderstaande formulier in en we zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.Functie:contractadviseur
Startdatum:02-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Goes
  2. Adviseur Contract Rijkswaterstaat 02-12-2023

Bekijk ook andere vacatures