Vacature Psychomotorisch Therapeut (PMT) Kliniek Eetstoornissen

Psychomotorisch Therapeut (PMT) Kliniek Eetstoornissen in Kloetinge Gem Goes

Psychomotorisch therapeut (PMT) kliniek eetstoornissen

 • Contactpersoon
 • Einddatum 30-4-2024
 • Locatie Kloetinge
 • Uren 20 uur

Wij zoeken een psychomotorisch therapeut voor onze TOPGGz kliniek eetstoornissen met een hart voor hoogspecialistische zorg in het prachtige Zeeland. Als jij gelooft in de kracht van beweging en expressie, en wilt bijdragen aan het welzijn van anderen, dan is dit jouw kans! Stap in de Zeeuwse zorgarena en solliciteer nu voor een betekenisvolle rol waarin jouw creativiteit en vakmanschap samenkomen voor een positieve verandering. Is dit jouw nieuwe uitdaging? Word dan snel onze collega!

Wat ga je doen

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Je maakt onderdeel uit van het multidisciplinaire behandelteam.
 • Samen met je collega's geef je vorm aan de behandeling.
 • Je participeert in groepsbehandelingen en/of behandelt individueel.
 • Je houdt op adequate wijze de voortgang van je behandeling in het elektronisch dossier bij.
Samen aan de slag

Bij de kliniek eetstoornissen bieden we hoogspecialistische derdelijns zorg en behandeling, met het keurmerk TOPGGz, aan cliënten met een eetstoornis. Het is een levensloopbestendig behandelprogramma, zodat de zorg niet onderbroken hoeft te worden bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd. Dit wordt geboden door gemotiveerde en zorgzame hulpverleners. Samen met PsyQ en Youz, onze samenwerkingspartners uit de regio Rotterdam en den Haag, vormen wij het Eetstoornis-expertise Netwerk (Eén). Het zorgprogramma is aangesloten bij de Nederlandse Academie Eetstoornissen (NAE).
We behandelingen cliënten van binnen en buiten Zeeland. Het zorgaanbod bestaat uit ambulante en klinische (dag)behandeling. We bieden ook second opinion, consultatie en diagnostiek. We richten ons op behandeling, maar ook op het leren omgaan met ziektesymptomen. We gebruiken de methodiek Cognitieve Gedragstherapie - Eetstoornissen (CBT-E) en Specialist Supportive Clinical Management, waarbij het 'samen beslissen 'vereisten zijn. Voor adolescenten wordt gebruik gemaakt van Family Based Treatment, de Meerdaagse gezinsdagbehandeling (MGDB) speelt hierin een cruciale rol. Het zorgprogramma biedt zorg op maat, o.a. schema therapie, EMDR en andere methodes om onderliggende problemen bij cliënten te behandelen.

Bij Emergis richten wij ons op het versterken van wat goed gaat en op het voorkomen van ziekte. Als iemand ziek is, zetten we onze behandeling en begeleiding in op het verbeteren van de mentale en lichamelijke gezondheid én op de manier waarop iemand in het dagelijks leven functioneert. Dat betekent dat we samen ontdekken wie iemand is, waar zijn of haar behoeften liggen en wat hij of zij kan.

Als psychomotorisch therapeut maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam. Je werkzaamheden bestaan uit het verrichten van observaties en het zelfstandig opzetten en uitvoeren van psychomotorische therapieën, zowel individueel als in een ambulante groep. We werken met generalistische groepen en je werkt vooral binnen het team trauma Cluster-B en dit jaar zal de polikliniek transdiagnostisch gaan werken en zal je ook voor de andere zorgprogramma's werken. Ook is in de regio een AMBIT-team aanwezig.

Wat mag je van ons verwachten

Als je werkt als psychomotorisch therapeut bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen.

Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 55. Het salaris begint met € 3.076,- en eindigt op € 4.785,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (niveau per 1 januari 2024).
 • De functie valt onder de CAO GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering en inkomensverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.
Hier herken jij jezelf in

Onze droom is een goede mentale gezondheid van alle inwoners van Zeeland. Wij zien dat als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vandaag de dag kan dit alleen samen met anderen. Want, een goede mentale gezondheid is van iedereen. Wij gaan voor een gezonde, mentaal veerkrachtige, inclusieve samenleving waarin iedereen welkom is en mee kan doen. Bij ons staat de mens centraal en niet de diagnose.

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede mentale gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot psychomotorisch therapeut, tenminste op hbo-niveau.
 • Je beschikt over voldoende kennis met betrekking tot bewegingsgeoriënteerde- en lichaamsgeoriënteerde methoden en technieken.
 • Je bent in staat om met weerstanden om te gaan.
 • Je kunt zelfstandig werken in een multidisciplinair team.
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor en empathie.
 • Je hebt goede gesprekstechnieken en hebt reflecterend vermogen.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG) en tenminste één referentie.

Werk jij mee aan onze droom?

Neem voor meer informatie contact op met Ilse van der Maale, .Functie:psychomotorisch therapeut kliniek eetstoornissen
Startdatum:06-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4785 – 4785
Uren per week:20 – 20

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Emergis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goeskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goeskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Goes
 2. Psychomotorisch Therapeut (PMT) Kliniek Eetstoornissen Emergis 06-03-2024

Bekijk ook andere vacatures